Bestel wizard

Een van de handige functies van het bestel systeem is een wizard waar de klant stap voor stap zijn bestelling kan plaatsen. De wizard is beschikbaar voor alle modules en functies van het systeem. Het grote voordeel van een wizard is dat de klant veel makkelijker begrijpt welke gegevens hij moet invoeren voor zijn bestellen, en daardoor zal de klant ook sneller zijn bestelling plaatsen.
Op deze pagina beschrijven we in korte lijnen wat het systeem inhoud. In de wizard zijn de volgende modulen opgenomen: bestellen van Domeinen, Hosting, Colocatie, Dedicated servers, Koopservers, Streaming en Overige producten.Verplichte wizard stappen


De klant kiest het gewenste product       De klant geeft aan of hij nieuwe of bestaande klant is

Na deze 2 stappen wijken de pagina's van elkaar. Tenslotte moet je voor een domeinregistratie hele andere gegevens noteren dan voor een colocatie server.
Het is mogelijk om ook de "bestel nu" knoppen op uw eigen website meteen naar stap 2 of 3 te laten schieten. Zo hoeft de klant niet opnieuw zijn dienst te klikken als hij al op de dienstpagina zit.
Domeinen


De klant zoekt zijn domeinnaam...            ..en kiest welke domein hij wil registreren.

 

Vervolgens geeft de klant zijn gegevens op de laatste pagina. Ook kan de klant nog optionele nameservers voor het domein opgeven.
Zodra de klant op verzenden drukt, zal een bestel systeem account aangemaakt worden, en zijn domein bestelling in het systeem gezet worden. Afhankelijk van de instellingen in de config.php krijgt de klant een factuur vooruit of achteraf.

Hosting


   De klant kiest zijn hosting pakket         En kiest zijn domeinnaam met optie.

 

Tot slot vult de klant zijn gegevens in. Ook geeft de klant zijn gewenste login voor het hosting pakket op.
Na verzenden van het formulier wordt ook hier direct een bestel systeem account aangemaakt. Afhankelijk van de instellingen wordt er direct een hosting pakket aangemaakt, en het domein besteld.
Het factuur verschijnt vooraf of achteraf, dit is ook afhankelijk van de instelling in de config.php

Overige items

Voor de andere bestellingen is er een combinatie gemaakt van 1 persoonsgegevens pagina en 1 instel pagina. Hieronder de screenshots.


                Stream instellingen                       Overige producten instellingen                   Colocatie instellingen


 

Nadat vorige stap voltooid is, komt deze pagina te voorschijn. Hier vult de klant zijn persoonsgegevens in en zijn gewenste user en wachtwoord voor het bestel systeem.
Na verzenden van dit formulier zal de bestelling in gang gezet worden, en zal er opnieuw een bestelsysteem account aangemaakt worden.