Streaming

Het bestel systeem biedt de mogelijkheid om Shoutcast streamservers te bestellen en te beheren. Bij het bestellen wordt de klant een aantal gegevens gevraagd, die benodigd zijn om een streamserver op te zetten. Na bestelling krijg de admin een mail met de info van de bestelling. De admin zal dan het ip adress en poortnummer moeten toekennen aan de aangevraagde server. Met vervolgens 1 druk op de knop maakt de admin de streamserver aan. Dit kan lokaal aangemaakt worden (op dezelfde server) of op een externe server. Bij het bestel systeem leveren we de bestanden die benodigd zijn om een externe stream server te gebruiken. Ook is het hele systeem gebouwd om externe streamservers te gebruiken.

Nadat het pakket is aangemaakt, kan de klant zijn eigen streamserver beheren. Inhoudend dat hij de streamserver kan starten en stoppen, toegang heeft tot het schoutcast admin paneel en eventuele opties in de config kan aanpassen.

Ons script zorgt er verder voor dat het niet mogelijk is voor de klant om een hogere bitrate te verzenden dan wat besteld is. Wanneer dit voorkomt, zal het bestel systeem de streamserver gedurende 5 min stoppen, en vervolgens opnieuw opstarten.
Ook houd het bestel systeem keurig het dataverbruik per stream bij.

Hieronder wat screenshots.

Het bestellen van een streamserver:

Het beheren van een streamserver: