Facturen

Wat is nu een bestel script zonder een facturatie systeem? Vandaar dat wij veel tijd en aandacht hebben besteden aan het ontwikkelen van een goed maar ook handig factuur systeem.
Bij iedere dienst kan gekozen worden of er een factuur vooraf of achteraf verzonden moet worden. Dit factuur wordt dan keurig gemailt als pdf bijlage naar de klant. Naast dat dit factuur verzonden wordt naar de klant wordt ook het factuur opgeslagen in de database. Op deze manier kan de klant via het systeem op ieder gewenst tijdstip de factuur bekijken. Naast het bekijken via het systeem kan de klant dit factuur ook opnieuw per mail naar zichzelf toezenden, of een online pdf bekijken.
Het systeem zal verder bijhouden en aangeven per factuur of deze voldaan is. En indien beschikbaar hoeveel er betaald is.

Nu is het vaak zo dat facturen van diensten perdiodiek voorkomen. Daar hebben wij natuurlijk ook aan gedacht. Naast de facturen database houd het systeem ook een periodieke facturen database bij. Hierin wordt opgeslagen wanneer een dienst of product opnieuw verzonden moet worden aan de klant. Icm een cronjob is dit een compleet geautomatiseerd systeem.
De klant ontvangt opnieuw een factuur per mail op datum van verlengen.

Aan de administratie kant van dit factuur en perdiodiek factuur systeem is natuurlijk ook gedacht. We hebben dit zo simpel mogelijk ogezet, zodat het duidelijk is wat u aan het doen bent. Zo kunt u via het administratiepaneel ook zelf facturen aanmaken, bewerken, bekijken en opnieuw zenden.
Het transactie systeem zoals ideal, paypal, postbank en abn zit aan dit factuur systeem gekoppeld. Indien gebruik gemaakt wordt van deze modules zal facturen zichzelf updaten, en is er weinig interactie nodig van de administratie.Facturenoverzicht van de klant


Zodra de klant is ingelogd in het bestel systeem, vindt de klant onder het kopje "Mijn facturen" een overzicht van facturen. In dit overzicht kan de klant een factuur selecteren om meer informatie over dit factuur te krijgen.
In combinatie met paypal of ideal is het mogelijk meerdere facturen tegenlijk te betalen. Hiervoor moet de klant enkel de gewenste facturen selecteren die hij wil betalen, en kiezen voor paypal of ideal.
Factuur informatie


Wanneer een klant een factuur geselecteer heeft, krijgt de klant een concreet overzicht van het factuur. Ook staat er vermeld welk bedrag de klant voldaan heeft, en wat de klant nog moet voldoen. Betaling met paypal of ideal is ook vanaf deze pagina mogelijk.
Op dit screenshot is ook te zien dat de klant zijn facturen opnieuw naar zichzelf kan zenden, of deze online als pdf in de browser kan bekijken.Factuur Template

Wat is nu een systeem als u uw eigen factuur niet eens in het systeem kunt zetten?
Speciaal daarvoor hebben we in de admin een functie toegevoegd waarin u in basic html formaat uw factuur kan inladen. Op deze pagina staan ook de variablen beschreven die geldig zijn in het factuur.

Mocht u nog over geen factuur template beschikken, leveren wij 1 standaard factuur template mee. Hieronder een screenshot:


  


Periodieke facturen

Zoals op onderstaand screenshot te zien valt, kunnen bij perdieke facturen keurig aangegeven worden wanneer de volgende verzenddatum is, wanneer de einddatum is van zending, en tot slot de product informatie met een beschrijving, aantal en prijs.
Verder zorgt het systeem er zelf voor dat periodieke facturen worden aangemaakt bij bestellingen. Bij domein opzeggingen anders dan "handmatige registraties" zal het systeem ook de opheffingen verwerken. Bij de andere diensten moet u zelf de periodieke facturen verwijderen of aanpassen wanneer een klant opzegd.


               Periodieke factuur toevoegen aan het systeem